Stichting Conincx Pop is

Marcel Koenen - voorzitter
Hans Fredrix - secretaris / penningmeester

Frans Reubsaet - bestuurslid

Dieudonnee Cobben - bestuurslid

John Eijkenboom - bestuurslid

Ed Hul - bestuurslid

 

Contactgegevens; kijk bij 'contact'

Doelstelling

Missie
Waarom bestaan we?
Conincx Pop biedt een podium aan talentvolle artiesten om progressieve muziek aan een breed publiek aan te bieden.

 

Visie
Wat willen we zijn?
Conincx Pop biedt via een gratis-toegankelijk festival al decennialang authentieke optredens met hoogwaardige faciliteiten op het gebied van podium, licht, geluid en hoogwaardige faciliteien. Conincx Pop erkent haar maatschappelijke verantwoordelijkheid door duurzaamheid in haar kernwaarden op te nemen.


Strategie
Hoe gaan we dat bereiken?
De doelgroep van Conincx Pop bestaat uit muziekliefhebbers in de leeftijd van 5 tot 105 die geïnteresseerd zijn in het leren kennen van nieuwe, progressieve muziek in een ongedwongen sfeer.
Het gratis festival biedt authentieke optredens met gebruik van hoogwaardige faciliteiten op het gebied van podium, geluid en licht, Dit alles wordt omlijst door horecafaciliteiten in een gebalanceerde prijs-kwaliteit verhouding.
Conincx Pop stuurt op bewustwording rondom duurzaamheid. Dit komt tot uiting in de organisatie en de uitstraling van het festival. Hiermee hopen we onze bezoekers te inspireren.

 

Kernwaarden

1. We bouwen vandaag een feest met de artiesten van morgen, soms met die van gisteren!
2. We garanderen je een verrassende programmering!
3. We zijn een levend onderdeel van de regio! 

4. Door duurzaam en maatschappelijk verantwoord te organiseren dragen wij ons steentje bij aan een nog mooiere samenleving.
5. We houden het gratis, maar niet voor niets! De mooiste herinneringen neem jij mee naar huis … voor altijd!!!

Beloningsbeleid

Beloningsbeleid
Een door het bestuur unaniem vastgestelde en gedragen begroting vormt de basis voor de volgende editie. Deze solide financiële basis legt de grondslag voor het commitment van het bestuur, zodat op een verantwoorde manier het festival kan worden georganiseerd.
De bestuursleden, die allen als onbezoldigd vrijwilliger de organisatie op zich nemen, nemen een afgewogen beslissing bij het vaststellen van de begroting.

Uitgeoefende activiteit

Na de doorstart vorig jaar, na twee jaar geen Conincx Pop, vindt op traditioneel de eerste zaterdag van juli weer Conincx Pop plaats. 

Het hoeft geen betoog dat bij een buitenevenement het weer van heel groot belang is. Een buitenevenement in de zomer organiseren lijkt dan ook een prima optie, goed weer verzekerd. Echter niets is minder waar; we zien jarenlang het weer alle kanten op gaan; te nat, te droog, te koud of te heet. Vorig jaar een prima editie met mooi zonnig weer (niet te heet) en een mooie avond met ook nog prima temperatuur, weinig wind en geen regen, al met al het ideale festivalweer.
Als we de laatste week de voorspelling nauwgezet volgen (alsof je hier van op aan kunt!?), zie we prima weer voor bij het opbouwen zo ook bij het opruimen. De dag zelf 'een dipje' met koeler weer en.......regen! En ja hoor, dit keer komt de voorspelling ook nog uit. 
In de ochtend grijs en miezerige motregen waar je geod nat van wordt. Tja, we zien letterlijk de bui(en) hangen! Minder publiek, minder omzet en interen op onze reserves.

 

Om 14:00 uur gaat het festivalterrein open en, geloog het of niet, het is droog! De toeschouwers druppelen binnen en zijn goed voorbereid (regenjas en paraplu). De hele dag door hebben we verder een paar korte buien en is het verder droog, de temperatuur is aangenaam. Al met al voor een regenachtige editie is de opkomst van beoekers zelfs goed te noemen en draaien we een mooi festival in alle opzichten; poeh, door het oog van de naald. 

 

We weten dat elk jaar het weer onvoorspelbaarder is geworden met extremen alle kanten op. Klimaatverandering? Die discussie laten we graag aan anderen over, maar als festivalorganisatie moeten we ons elk jaar op de diverse 'extremen' voorbereiden en rekening mee houden. 

 

Enfin, in 2024, vieren we ons jubileum de 40ste editie. Ze zeggen wel eens dat je het weer krijgt wat je verdiend. Nou, we gaan het zien:-) 

 

Bestuur Stichting Conincx Pop

 

Verder laten we graag anderen spreken over ons evenement:

 

CamielMusic

Door Camiel Rodigas

 

Conincx Pop 2023: Een heerlijk gemoedelijke ontdekkingstocht
 

Het was weer zover…. Conincx Pop in het altijd fijne en vertrouwde Elsloo, aan de oevers van de Maas. De gehele week was het geweldig weer geweest maar de voorspellingen waren erg schommelend voor deze zaterdag, 1 juli om precies te zijn. De echte liefhebber was er vroeg bij, de vaste gasten kwamen natuurlijk ook. Hoe was het gesteld met de muziek deze editie? Uiteraard was #TeamLadeurRodigas aanwezig. Ondertussen weten we ook dat op 6 juli 2024 de 40e editie zal zijn. GE-WEL-DIG!
 

Meltheads
Achteraf gezien hadden ze natuurlijk een latere spot kunnen en moeten hebben maar Meltheads hadden al ergens anders een latere gig. Die ging niet door maar de huidige programmering was al rond. Maar gelukkig waren de echte muziekliefhebbers al vanaf het eerste optreden op post. Die kregen al een leuke intro want Clouseau met ‘Daar Gaat Ze’ was de opkomst om vervolgens keihard erin te vliegen. Dit viertal weet binnen no time alles te geven en frontman Sietse Willems ging alle kanten op, had ruzie met z’n mouw en hopte meermaals van speaker op speaker voor het podium. Niet voor niets groeien ze als malle. Perfecte naam voor in de lange en rijke geschiedenis van Conincx Pop.


Jick Munro & The Amazing Laserbeams
Natuurlijk is Jick Munro geen nieuwe naam en hebben ze eigenlijk al heel veel ervaring opgedaan. Denk alleen al aan Pinkpop openen of het spelen op de Zwarte Cross. Maar ze hebben even een rustigere periode gehad om nu weer alles op gang te trekken. Wat dat betreft is dit misschien wel de meest ideale band voor de middag. Met lekker veel sfeer en met de bekende bluegrass, americana en country sound staat dit gezelschap op het podium aan de oevers van de Maas te genieten. Met een covertje hier en daar en uiteraard genoeg eigen werk brengen ze het publiek in een goede stemming. Natuurlijk moet daar op gedronken worden (werd gezegd) en is de gang naar de bar goed te vinden.


MADOUX
We hadden het al even over Pinkpop en MADOUX heeft die onlangs geopend. Wel deed Lotte Slangen, de dame achter MADOUX, de weergoden even jinxen. Blij dat het droog was en geen regen viel? Ai, dat was dus écht de goden verzoeken want na die uitspraak ging het toch regenen. Hoe dan ook, het was wel zo dat MADOUX er met haar band weer een heel fijne show van maakte. De klasse druipt er van af en de sfeer bleek ook passend. Of je nou de pure stem van Lotte hoort, het fijne spel van Ingo Jetten op pedal steel of Mirthe de Jonge op cello… Als ze op deze voet door kan groeien, zal het zeker een fijne (zonnige) toekomst gaan worden.


Eljuri
Dat je niet veel bandleden nodig hebt om iets muzikaals neer te zetten bleek maar weer eens duidelijk bij Eljuri. Deze muzikante van internationale allure (Amerikaanse, geboren in Ecuador, haar vader is Spaans, haar moeder Libanees red.) weet in no time de klasse te etaleren. Zij op gitaar en ze wordt bijgestaan op bas en drums. That’s it! Ze weten enorm veel energie en power af te geven op het publiek en dat is meer dan bewonderenswaardig te noemen. Ze Eljuri zelf op gitaar, wow! Omdat de teksten allemaal in het Spaans worden gebracht, heeft het ook even een heel andere input bij het publiek. Mensen zijn geboeid, doen mee op hun eigen manier. Deze rockformatie heeft hun naam ook gevestigd in Elsloo en omstreken en hun plezier straalde zonder meer af op de bezoekers.


The Cinelli Brothers
Nou, mag je dit misschien wel dé verrassing noemen van de 2023 editie? Ja, eigenlijk wel dus bij deze. The Cinelli Brothers starten en het is écht meteen raak, sfeer, energie, klasse. Wat is nog meer te noemen? Het is gewoon ijzersterke blues met de hunkering naar de jaren ’60 & ’70. Daarbij hebben de twee frontmannen Italiaanse roots wat nu uitmondde naar Engelse invloeden. Dat hoor je op een of andere manier er ook weer in terug. Beetje Mediterraanse vibes. En wat blijft een mondharmonica toch altijd wat extra’s brengen he? Maar ook de meerstemmigheid brengt veel variatie en enthousiasme. Zonder meer een naam om te onthouden!


Rome
De aankondiging gaf al eigenlijk aan dat dit best wel moeilijke muziek zou zijn. Neofolk, avantgarde en poëtische teksten. Dit spectrum bleek uiteindelijk niet de match waarop gehoopt werd. Het is absoluut waar dat dit muziek is met kwaliteit, dat er een gedachtegang achter zit en dat het met liefde wordt gemaakt. Maar het publiek werd er niet door gegrepen en dat was duidelijk te merken. Dat het ook tijdens dit optreden iets miezerde bleek geen goede combi te zijn.


DIRK.
We hadden het over een verrassing, dit was eigenlijk wel de grootste naam van Conincx Pop 2023. DIRK. is een Belgische indierock formatie die eigenlijk nog met de dag groeit. Ze brachten dit jaar hun tweede plaat ‘Idiot Paradise’ uit en die heeft eigenlijk alléén maar goede tracks erop staan. Ook hier op het podium brengen ze een set waar het allemaal volledig klopt. Van begin tot eind en alles wat er tussenin kwam. De energie, het plezier, de power. Frontman Jelle Denturck heeft een bepaalde overtuiging in alles wat hij doet: hij kan de rust overbrengen, hij weet het publiek te grijpen maar kan ook zelf helemaal uit de plaat gaan. Wát een heerlijke show en hij ging in een vloek en zucht voorbij.


Wellbad
Dan is het alweer tijd voor de afsluiter van de 49e editie van Conincx Pop. Deze Duitse formatie Wellbad brengt ons lekkere bluesrock die alle kanten op deint. Je kunt verdwijnen in een echte blues vibe maar het had ook gewoon lekkere facetten van rock of even zelfs rap elementen. Ze schudden het gewoon uit de mouw. Ontdekken was weer hetgeen wat Wellbad bracht en dat is typisch voor dit festival. Het publiek had er ook wel zin in, de sfeer zat er goed in. Maar was het anders? Sowieso. Mag het op deze manier? Zonder meer.


Met de wetenschap nu al dat er sowieso een jubileum editie gaat komen, mag je natuurlijk spreken van een geslaagde dag. Toch was er waarschijnlijk iets minder volk dan er gehoopt/gewenst was. Maar wat het belangrijkste is: de sfeer was zoals altijd fantastisch goed, de bands die op het podium stonden kregen een warm welkom en respect die ze verdienden en de organisatie had alles top geregeld. Wat verwacht je nog meer van een gratis festival? Laten we nu al duimen dat op 6 juli 2024 de weergoden ons goed gezind zijn want als er één plek dat verdient is dat het plekje aan de oevers van de Maas wel in Elsloo: Conincx Pop.

 

De Limburger-VIA Sittard-Geleen (alleen voor abonnees)

Door Nick Bruls

 

Bas (17) uit Elsloo ruimde vroeger plastic bekers op, maar is nu de presentator van Conincx Pop

 

De 39ste editie van Conincx Pop was zaterdag voor Bas Opgenoorth de eerste als presentator. Als kleine jongen liep hij er rond met grote oorbeschermers op zijn hoofd. Druk bezig plastic bekers in te zamelen voor een zakje chips.

 

"Conincx Pop goedemiddag! Geef ze een waan-waanzinnig applaus: Meltheads!" Het knusse, familiaire popfestival in Elsloo is afgetrapt door presentator Bas Opgenoorth (17). Op een boomstam op het terrein, ongetwijfeld daar ooit neergekwakt door de Maas bij hoogwater, zitten vader en zijn zoontje, benieuwd naar wat komen gaat. Voor de bonnenkassa en de stand voor oordoppen zijn ook veel kinderen. Zo begon het voor Opgenoorth, getogen in Elsloo, jaren geleden ook. "Zolang ik me kan herinneren  kom ik al op Conincx Pop", schrijft hij in het programmaboekje. "ik denk dat ik vijf jaar oud was. Welke bands er speelden, weet ik niet. Wel dat ik rondliep met een grote koptelefoon ter gehoorbescherming en lege plastic drinkbekers ophaalde. Als je er 75 inleverde kreeg je een halve bon. Dat is nu nog zo. Daar kocht ik dan een zakje chips voor."
Het weer tijdens Conincx Pop is doorgaans of snikheet of bar en boos. Een lekker temperatuurtje met af en toe een buitje is uitzonderlijk, weet Opgenoorth. "Maar we hebben geen editie overgeslagen. Eén keer regende het zo hard, dat het een modderfestijn werd. Toen zijn we maar buikschuivers gaan maken."
Vanaf zijn twaalfde vult Opgenoorth de sociale media van het festival met interviews met artiesten. Presenteren bleef een lange tijd een droom. Totdat de organisatie hem een maand of vijf geleden mailde. "Een simpele vraag, maar voor mij betekende het veel. Ik zei meteen ja."

Presenteren is niet vreemd voor de tiener, die een T-shirt liet drukken met daarop 'Aelse' en de coördinaten van het tussen Maas en kanaal gelegen festivalterrein. Opgenoorth deed ervaring op bij Kunstbende en als sidekick bij L1-talkshow Fris!. "Dit is weer een stapje hogerop. Op de main stage stond ik nog nooit. Hopelijk komt van het één het ander."

Conincx Pop-voorzitter Marcel Koenen is blij met hem. "Hij liep ons al een paar jaar in de weg", grapt hij. "Nee hoor, hij kan dit. Toen het festival in een dipje zat en ondernemers met het Aelser Hoes - een soort Glazen Huis- geld inzamelden, was Bas ook een uurtje deejay. Hij was net een kleine Jeroen van Inkel". 
Meltheads is klaar. Opgenoorth: "Geef ze nog één groot applaus. En wat nu komt, wordt óók heel vet."

De financiële huishouding

Gratis? Niets is gratis!
Een professioneel en alternatief openluchtfestival organiseren kost veel geld. Hoe dit mogelijk is zonder het heffen van een toegangsprijs leggen we graag uit.
Het geld dat nodig is voor de realisatie van elke editie wordt ieder jaar opnieuw bij elkaar gebracht. De onderlegger is een sluitende begroting die vastgesteld wordt door het bestuur. Deze begroting is het leidend uitgangspunt voor het organiseren van de volgende editie van Conincx Pop.
We kennen vier bronnen van inkomsten:
• Sponsoren;
• Donateurs;
• Subsidies;
• Horecaomzet op de dag van het festival.

Sponsoren
Onze belangrijkste partners vinden wij in het Euregionale bedrijfsleven!
Jaar op jaar mogen wij rekenen op materiële of financiële steun voor komende editie van Conincx Pop. Uiteraard tegen een tegenprestatie zoals afgesproken in het sponsorcontract.

Donateurs en ambassadeurs
De ‘Conincx Club’ en ‘De vrienden van Conincx Pop’ bestaan uit donateurs die Conincx Pop een warm hart toedragen.
Onze vrienden en leden van de Conincx Club vervullen daarnaast ook nog een significante rol in de promotie van het festival. Zij zijn onze ambassadeurs, zij voelen zich verbonden met het festival en identificeren zich met het ‘Conincx Pop gevoel’.

Subsidies
Een deel van de inkomsten van Conincx Pop komt voort uit de culturele subsidies van lokale en decentrale overheden en fondsen. Daarnaast mag Conincx Pop zich tot de gelukkigen rekenen die mogen terugvallen op een garantiesubsidie van het Fonds Podium Kunsten.

Horecaomzet
De diverse horecagelegenheden genereren op de dag van het festival een aanzienlijk deel van de omzet. Gedurende het festival worden consumptiebonnen verkocht, die als enige betaalmiddel op het festivalterrein geaccepteerd worden.
Wat erin gaat, moet er ook weer uit; de sanitaire voorziening vormt nog een extra bron van inkomsten.

 

Alle inkomsten worden volledig ingezet om het festival voldoende continuïteit te bieden en op een professionele manier mogelijk te blijven maken.
Het opbouwen van een beperkte financiële buffer is noodzakelijk om genoemde (financiële) continuïteit te kunnen bieden. Een slechtweer-editie genereert in de meeste gevallen een tegenvallende horecaomzet. Dit mag (bij sporadisch voorkomen) het voortbestaan van het festival niet beïnvloeden. 

  • Bud
  • Provincie Limburg
  • Fonds Podiumkunsten
  • Coca-Cola
  • Gemeente Stein