Stichting Conincx Pop is

Marcel Koenen - voorzitter
Hans Fredrix - secretaris / penningmeester

Frans Reubsaet - bestuurslid

Stephan Opgenoorth - bestuurslid

Doelstelling

Doelstelling, statuten juli 1986: het promoten van amateurpopmuziek

 

Doelstelling: Conincx Pop wil een tegenhanger zijn van de (te) vele festivals die er al zijn, die enkel groter willen groeien, populairder willen worden en dit afmeten aan de wet van de grote getallen: veel bezoekers, hoge entree prijzen, hoge prijzen voor drank en spijs. De commerciële en massa(le) evenementen zijn geboren.

 

We laten onze bezoekers  kennismaken en soms confronteren met (pop)muziek gebracht door veelal onbekende artiesten.


We kiezen niet voor ‘mainstream’: muziek die onze bezoekers al heel veel hebben gezien/gehoord en dus al kennen (bekend bij het grote publiek).


We willen de luis in de pels zijn tussen een smal en vaak ‘hetzelfde’ aanbod van muziek en artiesten. We kiezen dan ook voor onbekend talent die niet de mogelijkheid hebben/krijgen om hun kunsten te vertonen. Wij bieden ze een professioneel podium.

 

De artiesten die op Conincx Pop hun kunsten te gehore brengen zijn meestal artiesten die dit voor relatief lage gages doen, waardoor de doelstelling in de statuten van 1986 nog altijd overeind blijft!

Beleidsplan

Statuten juli 1986: “De stichting tracht het doel te bereiken door het houden van een  jaarlijks openluchtfestival en het houden van andere festiviteiten een en ander in de meest ruime zin des woords”

 

De Stichting Conincx Pop organiseert jaarlijks een gratis muziek festival aan de oever van de Maas in het Maasdorp Elsloo, gemeente Stein. Het festival wordt georganiseerd op basis van 100% vrijwilligheid door een bestuur van (momenteel) 5 bestuursleden, Het festival wordt in totaal met de medewerking van een 60-tal vrijwilligers/medewerkers vanuit het niets in drie dagen opgebouwd en in twee dagen weer afgebouwd.
De dag van het festival verrichten al deze medewerkers belangeloos de voorkomende werkzaamheden.
We spreken over een kleinschalig festival waarbij sprake is van één dag en één podium.

 

Ondanks de naam Conincx Pop dekt de naam ‘pop’ zeker niet de hele lading van het festival. ‘Pop’ is de afkorting van populaire muziek, waarbij er sprake is van muziek die bekend en geliefd is bij een groot publiek; een ‘brede algemene deler’, m.a.w. muziek wat veel mogelijk mensen mooi vinden en graag naar luisteren.   Wij hebben ons al doel gesteld om onze bezoekers te laten kennismaken en te confronteren met (pop)muziek gebracht door veelal onbekende artiesten in een breed aanbod van diverse muziekstijlen.

 

Het festival is gratis toegankelijk, begint al om 14.00 uur dus ook voor de kleintjes; gezinnen met de kinderen en gaat door tot 01.00 uur, dus ook voor degene die ’s avonds ‘op stap’ willen: voor elk wat wils. Gratis toegankelijk maakt het festival laagdrempelig en daardoor te bezoeken door iedereen die wil kennismaken met een popfestival.
Het podium met bijbehorend licht en geluid is van zeer professioneel niveau waarmee we ook vele bezoekers verrassen (wordt niet verwacht op een gratis festival). Ook de faciliteiten voor het publiek zijn zo optimaal mogelijk.
De infrastructuur/voorzieningen zijn van een hoog niveau waarbij er gelet is op gemak en veiligheid. Een officieel bevoegd beveiligingsbedrijf houdt zich bezig met ‘crowd-control’. Bij de toegangscontrole wordt gelet op de leeftijd (jonger en ouder dan 18) waar polsbandjes aan worden verstrekt (wel of geen alcohol). De beveiliging geeft elke bezoeker een prettig ontspannen gevoel op het festivalterrein.
De auto en fietsenstallingen zijn dicht bij het festivalterrein. Er zijn ruim voldoende toiletten, ook voor rolstoelgebruikers. Catering (drank en spijs) is ruimschoots aanwezig.

 

Ongedwongen gezelligheid staat voorop, inmiddels is het festival uitgegroeid tot een ‘jaarlijks treffen’ van vele bezoekers, een hoog reünie gehalte.
Ook al is het programma niet van ‘jullie vragen, wij draaien’ de bezoekers weten dit inmiddels en laten zich graag verrassen van wat er wel geprogrammeerd staat. Hun mond op mond reclame nodigt anderen weer uit om ook de eerste keer Conincx Pop te bezoeken, waarna ze ‘verkocht zijn’ en weer vaker zullen komen.
Er staan geen hekken (stage barriers) voor het podium; de afstand tussen artiest en bezoeker is klein. Conincx Pop is misschien wel het enige festival wat geen gebruikt maak van stage barriers. Laagdrempelig is een term die in vele opzichten toepasselijk is op Conincx Pop.

 

Een gratis professioneel en alternatief muziek festival, in de buiten lucht,  organiseren kost veel geld, dat behoeft geen verdere uitleg. Waar al dat geld vandaan komt vraagt wel enige toelichting.
Het geld wat nodig is voor de realisatie van elke editie zal elk jaar opnieuw bij elkaar gebracht moeten worden. De onderlegger is een sluitende begroting die vastgesteld wordt door het bestuur. Deze begroting is het leidend uitgangspunt voor het organiseren van het festival.
Het geld wordt op verschillende manieren  ‘binnen gehaald’:
• Sponsoren
• Donateurs
• Subsidies
• Omzet op de dag van het festival

 

Sponsoren
Elk jaar wordt het bedrijfsleven en middenstand te benadert om Conincx Pop financieel te ondersteunen. Hier wordt gewerkt met een ‘sponsormenu’ waarbij  er uit gegaan wordt van een tegenprestatie door de Stichting Conincx Pop voor het beschikbare geldbedrag.
Sponsoring ‘in natura’ (diensten/materiaal gratis ter beschikking stellen) is een groot deel van het totale sponsorbedrag.

 

Donateurs
De ‘Conincx Club’ en ‘De vrienden van Conincx Pop’ bestaat uit donateurs die Conincx Pop een warm hard toedragen en hiervoor een geldbedrag doneren; (minimaal) € 50,- voor de Conincx Club. Voor kleinere bedragen word je lid van ‘Vrienden van Conincx Pop’. Alle kleine beetjes helpen zo ook alle bijdragen van onze donateurs.

 

Subsidies
Naast een jaarlijkse subsidie van de gemeente Stein, kunnen we ook jaarlijks (onder voorwaarden) terugvallen op een garantiesubsidie van het Fonds Podium Kunsten. Is er incidenteel sprake van subsidies zoals van de Provincie Limburg en het  Prins Bernhard Cultuurfonds.

 

Omzet
Dit zijn alle inkomsten van de bonnen verkoop waar onze bezoekers de catering mee kunnen betalen.
Andere inkomsten zijn: merchandise, huur marktkraam, inkomsten toiletten.

 

Alle inkomsten worden ingezet om het festival mogelijk te maken. Gezien de risico’s die horen bij een gratis openlucht  festival zijn de kosten begroot die minimaal nodig zijn om het festival op een veilige en professionele manier te organiseren. Alle geld wordt hier dan ook voor ingezet om het festival elk jaar weer mogelijk te maken.
Elk jaar wat geld overhouden is noodzakelijk om een buffer op te bouwen om bij bijv. een tegenslag het jaar erna toch weer een volgende editie kunnen organiseren. Het feit dat we voor de 33ste editie staan mag toch wel als een bewijs genoemd worden dat we als bestuur een solide financiële basis hebben neergezet!

 

Alle ‘vermogen’ (als we dat al hebben) wordt gedeeltelijk ingezet voor de volgende editie, maar ook gedeeltelijk achter de hand gehouden voor het opvangen van tegenslag bijv. slecht weer.
Binnen het bestuur maken we een begroting die financieel verantwoord is en unaniem wordt vastgesteld. We nemen verantwoorde en ‘gezonde’ risico’s om het festival zo optimaal mogelijk ‘neer te zetten’.  Wat we als bestuur ten alle tijden willen voorkomen is onverantwoorde financiële risico’s nemen met daarbij de mogelijke consequentie van hoofdelijk aansprakelijkheid (bij wanbeleid).
Het is een 'uit de hand gelopen hobby’, maar dat mag niet betekenen dat deze hobby inbreuk doet op ieders bestuurslid financiele privé situatie.

Beloningsbeleid

Alle bestuursleden verrichten hun werkzaamheden op vrijwillige basis en ontvangen daarvoor geen vergoeding. Declarabele onkosten zijn nihil.
Alle vrijwilligers krijgen geen vergoeding voor hun werkzaamheden. Een aantal verenigingen ontvangen een donatie in hun verenigingskas voor de inzet van een aantal van hun leden als vrijwilliger tijdens Conincx Pop.
Stichting Conincx Pop heeft géén personeel in dienst die loon ontvangen.

Financiële verantwoording

 

Balans ANBI 2016 + Toelichting balans 2016

Uitgeoefende activiteit

Conincx Pop is weer OKE!

Na de actie van de ondernemingsvereniging kern Elsloo (OKE); het organiseren van het Aelser Hoes met Conincx Pop als ‘goed doel’ is het mogelijk gemaakt om de 36ste editie te organiseren op zaterdag 7 juli dit jaar. Zonder dit was het bij 35 edities gebleven……..!
Spannend, we kunnen weer, maar wat zal het weer zijn op 7 juli?
We worden getrakteerd op een van de beste zomers sinds heugenis en we draaien weer eens een ‘goed gevulde’ editie met goede muziek en een heerlijke relaxte sfeer, zoals dat bij een festival hoort. Na vier jaar mogen we weer eens veel bezoekers verwelkomen, minder dan in de succesjaren, maar we zijn tevreden. We kunnen weer gaan nadenken over een 37ste editie; Conincx Pop is weer OKE!

Hieronder een paar reacties van anderen.

 

 

Head Music blog: posted on juli 9, 2018 by Marco Smeets

 

Conincx Pop 2018


Zaterdag stond Elsloo en omstreken weer in het teken van Conincx Pop. De 36ste editie alweer. Het was nog de vraag of deze jaargang er zou komen want de afgelopen jaren ging het gratis festival gebukt onder slechte weersomstandigheden. Maar de lokale ondernemers zorgde er middels een financiële injectie voor dat Conincx Pop ook dit jaar doorgang kon vinden. Elsloo zonder Conincx Pop, zo oordeelden de ondernemers, dat kan écht niet. Foto’s: René Bradwolff
En zo was het festivalterrein tussen Maas en Julianakanaal afgelopen weekend weer ouderwets drukbevolkt. Deels wegens het zomerse weer maar vooral vanwege de aantrekkelijke programmering. Conincx Pop heeft wat dat betreft een reputatie hoog te houden. Hoewel het een gratis festival én een dorpsfeest voor alle omwonenden betreft, staat het onder muziekliefhebbers namelijk bekend vanwege de verrassende en uitstekende namen op het affiche. Waarbij de blik vaak op de Belgische zijde van de Maas maar ook van de Noordzee wordt gericht. Zo’n festival waar je bandjes ontdekt die niet lang daarna doorbreken naar het grote publiek of die elders al groot zijn en hier nog in een kleinschaligere setting te bewonderen.
Zoals dit jaar bijvoorbeeld het Vlaamse garagepunkduo Equal Idiots. In het thuisland al gewend aan een uitverkochte Anciénne Belgique en een prominente spot op Werchter maar in Elsloo nog vol aan de bak om het publiek te overtuigen. Of King Kong Company. Dat werd in Ierland uitgeroepen tot beste live act en maakte op Glastonbury al furore met haar supervette mix van drum ’n’ bass, metal en reggae én visueel spektakel. En wat te denken van Algiers? De band rondom Franklin James Fisher, die in Elsloo hoge ogen gooide met een smaakvolle en indringende mix van indie, postpunk, psychedelica en industrial. Bovendien zit daar tegenwoordig ex-Bloc Party mepper Matt Tong achter de drumkit. Watertanden voor de liefhebbers derhalve.
Over watertanden gesproken. Evil Empire Orchestra. Onthoud die naam! De bio beloofde al veel goeds en daar bleek in Elsloo geen woord van gelogen: ‘Ontaarde cross-over van psychedelica, souljazz en garagefunk. De componenten? De ongetemde, rauwe soulzang en het mystieke vuur van frontvrouw Kimberly Dhondt en de verpulverende stootkracht en goddeloze grooves van haar zevenkoppige band.’ Opgetrokken uit leden van onder anderen Hooverphonic, El Tattoo del Tigre en Creature with the Atom Brain met een vet swingende maar ook experimentele sound en een doorlopende groove die voor blaren op de voeten zorgde. Mochten de Rode Duivels met zoveel vuur de wei op gaan als deze landgenoten in Elsloo, dan zouden ze met twee vingers in de neus wereldkampioen worden.
De regionale inbreng bestond uit Wanklank, een groep lokale new wave helden die er ook tijdens de eerste editie in 1983 al bij was en Hippe Gasten kwam speciaal voor de allerkleinsten. De Nederlandse balkanrockers van Knarsetand maakten er onder het motto ‘welcome to the madhouse’ een feestje van. Susan Santos deed vóór haar show amper een belletje rinkelen maar de Spaanse zangeres/gitariste blies alles en iedereen omver met een dampende portie bluesrock. Daarna mocht Happy Ol’ McWeasel ver na middernacht het feest afsluiten. Met Ierse folkrock op de leest van Dropkick Murphy’s en Flogging Molly. Fantasieloos, zo plat als een dubbeltje en als dusdanig de enige dissonant in het verder hoogstaande programma. Maar als afsluiter ruim na middernacht desondanks op zijn plaats. Want als de biergigant AB Inbev halverwege het festival al een verse tankwagen moet laten aanrukken weet je dat de sfeer er in de kleine uurtjes goed in zit. En ja, dan mag er gehost worden en vliegt het bier door de lucht.
Of de Conincx Pop-organisatoren zelf ook mee liepen in de polonaise weet ik niet, maar het was ze gegund na een top editie als deze. Op naar nummer 37!


 

ZEF magazine

Door: Jeroen Voncken


Conincx Pop is springlevend
 

Het lot van de 36ste Conincx Pop hing lange tijd aan een zijden draadje. Na vier jaar in onmin te hebben geleefd met de weergoden — wat resulteerde in voornamelijk verregende edities — was de bodem van de schatkist bereikt en kwam een nieuwe editie in het gedrang. Eind vorig jaar werd daarom door de ondernemersvereniging van Elsloo een glazen huis, het Aelser Hoes, georganiseerd. De donaties zouden ten goede komen aan Conincx Pop. Dit initiatief werd bijzonder goed ontvangen en de opkomst én opbrengst (er werd maar liefst € 15.000 opgehaald) waren navenant. Zo zorgden ondernemers en bewoners van Elsloo en omstreken ervoor dat dit geweldige festival niet op 35 edities bleef steken.
Ook de weergoden moeten dit initiatief hebben geapprecieerd, want het festivalterrein wordt zaterdag overgoten met een heerlijk zonnetje. Onder dit heerlijk zonnetje mogen de Hippe Gasten de aftrap verrichten. In samenwerking met enkele kinderen van Kindcentrum Aelse maken Hippe Gasten er een leuk feestje van. Hier is namelijk sprake van een festival binnen een festival. Prinsjespop, zoals dit festival heet, kent een rookvrij zone voor het podium, Bas, de Conincx Pop vlogger, als presentator en enkele Hippe Gasten op het podium. Ook is er gratis drinken en glittertattoos voor de kleinsten onder ons. Dit alles zorgt ervoor dat het vroeg gezellig druk wordt op het terrein. En de kids? Die vermaken zich uitstekend en luchtgitaren gezellig met de Hippe Gasten mee.
Hierna volgt een reünie met oude bekenden. Wanklank speelde namelijk op de allereerste editie van Conincx Pop ooit. Nu, 35 jaar later, mogen deze vijf heren plus dame hun kunstje nog eens komen vertonen. En ondanks dat de muziek van Wanklank, new wave met postpunk invloeden, zich eigenlijk beter leent voor een donker zaaltje, levert dit Elsloose gezelschap een puik optreden af. Tot over 35 jaar maar weer?
Wanneer je aan Ierland denkt, denk je aan bands als The Pogues en U2. Je denkt niet onmiddellijk aan dancemuziek. Toch heeft Ierland in deze muzieksector ook een hele goede vertegenwoordiger. Het Ierse King Kong Company maakt er zo vroeg op de middag namelijk al een heel mooi feest van. Met een geweldige liveband ondersteund door vette beats en een mooi vol geluid krijgen zij al de nodige voetjes van vloer. Ook de podiumpresentatie, met vele verkleedpartijtjes en een heuse Max Vertappen-lookalike, draagt bij aan de feestvreugde. Kortom: een band die ook niet had misstaan als afsluiter.
Algiers is vervolgens een band voor de fijnproevers. Deze uit de Verenigde Staten afkomstige band gooit stijlen als blues, gospel, industrial, alternatieve rock en soul in de blender. Dit resulteert in een geheel eigen geluid. In zanger/gitarist James Fisher heeft de band een charismatisch frontman die ook nog eens over een prachtig soulvol stemgeluid beschikt. Een bijzonder en mooi optreden dat eigenlijk iets te kort duurt. De fijnproevers hebben in ieder geval genoten.

Equal Idiots zijn in België al behoorlijk grote jongens. Thibault Christiaensen (gitaar en zang), die stiekem een beetje op Kevin de Bruyne lijkt, en Pieter Bruurs (drummer) komen met enige regelmaat voorbij op Studio Brussel en een dag later staan beide heren ‘gewoon’ op Rock Werchter. Ook Conincx Pop ontkomt niet aan de aanstekelijke garagepunk van deze twee Belgen. Wanneer dan ook nog ‘Ça plane pour moi’ van Plastic Bertrand wordt gecoverd, gaat heel Conincx Pop voor de bijl.
Ook Knarsetand opereert in het garagepunkstraatje. Nog meer dan Equal Idiots brengen zij gekte in hun muziek. Dit zevenkoppig collectief onder leiding van componist en producer Martijn Holtslag speelt strak en met veel vuur. De toevoeging van twee blazers aan het geheel maakt het feestje compleet en zorgt ervoor dat Knarsetand niet lichtelijk vergeten zal worden.
Ook Evil Empire Orchestra zal niet snel vergeten worden. Het Belgische gezelschap met Kimberley Dhont als lieftallige frontdame heeft heel wat in haar mars. De band brengt een mix van psychedelische soul, jazz, funk en alternatieve rock. Een mix die behoorlijk dansbaar blijkt. Tel hierbij op de prachtige vocalen van de voormalig Hooverphonic-zangeres en je mag spreken van een meer dan uitstekend optreden.
Grootste verrassing van de dag is voor ons het optreden van de Spaanse bluesgitariste Susan Santos. Potdorie, wat een urgentie bezit haar gitaarspel en zang. Samen met haar band speelt zij de weide plat. Hebben we hier te maken met de vrouwelijke reïncarnatie van Jimi Hendrix? Evenals Hendrix is ze linkshandig en autodidact. Je zou het bijna gaan geloven. Ma-gi-straal!
Happy Ol’ McWeasel tot slot, klinkt Iers maar is Sloveens. De muziek daarentegen klinkt en smaakt zo Iers als lamsvlees in een Shepherd’s Pie. De folkpunk van de Slovenen doet denken aan bands als Dropkick Murphys, The Pogues en Flogging Molly. Muziek waarop gedanst, gemosht en gesprongen mág worden, maar waar tevens een biertje op gedronken móet worden. Zo worden onder de tonen van Happy Ol’ McWeasel de laatste pinten weggetikt en daalt het besef in dat deze 36ste editie aan zijn einde is gekomen. Een zowel muzikaal goede als drukbezochte editie. En het bewijs dat Conincx Pop nog altijd leeft onder de mensen, zowel bij jong als oud! De 37ste editie op 6 juli 2019 staat dan ook alweer aangekruist in onze agenda.

 

 

Camiel Music

Door: Camile Rodigas

Conincx Pop 2018 slaagt met vlag & wimpel!

Het was dubbeltje op z’n kant maar Conincx Pop heeft afgelopen zaterdag (7 juli red.) toch ‘gewoon’ hun 36e editie kunnen gerealiseerd! De weergoden waren afgelopen jaren dit altijd gratis te bezoeken festival niet goed gezind en dat was bijna de doodsteek geworden. Maar mede door hulp van oa het Aelser Hoes kon er weer worden gewerkt aan een mooie en wederom gevarieerde line-up. Aan de oevers van de Maas kwamen dit jaar lekker veel bezoekers en het was ook gewoonweg perfect festival weer; een stralend zonnetje en lekker windje. Daarbij goed bier en geweldige muziek. Laten we maar eens beginnen!
Hippe Gasten mag het spits afbijten en doet dit op Prinsjes Pop, het festival voor de kids mede georganiseerd door Basisschool KC Aelse. Met heel veel plezier entertainen ze de jongsten en ook uiteraard de ouders met een mix van rock, het aanleren van luchtgitaar spelen en verhaallijnen. Een geweldige start en het terrein is daardoor ook al lekker bezet. Dat komt uiteraard ook doordat de volgende band, Wanklank, hun terugkeer heeft. Na 35 jaar staan ze weer op Conincx Pop en mogen ze hun new-wave sound weer laten horen. Aan promo geen gebrek en ze hebben en zienderwijs heel veel zin in. Daarbij is het gewoon mooi om te zien en horen dat zo’n lokale band dit toch maar presteert!
Tijd voor King Kong Company! Een Ierse band en ze komen op met apenmaskers op, logisch als je hun naam ziet. Waar je misschien de folk muziek verwacht, zijn het juist flinke elektronische klanken die op je af komen! De drummer (plus zanger en blazer) is duidelijk de frontman en zorgt voor entertainment. Tussendoor komt een zangeres op het podium en dat geeft zeker wat extra’s! Maar het spektakel komt voornamelijk door de steeds weer verrassende verkleedpartijen; van ‘vogelverschrikker’ naar een Formule1 kostuum en een oud papier doos op het hoofd zwaaiend met een grote King Kong Company vlag. Wellicht wat vroeg op de dag maar het was een groot succes!
Internationaal is de line-up zonder meer! Want all the way from the USA; Algiers. Dit viertal trapt op Conincx Pop hun eigen tournee af en dat is misschien wel een beetje te merken want ze lopen behoorlijk uit met hun soundcheck helaas. Maar als ze dan beginnen te spelen.. WOW! Frontman James Fisher is een persoonlijkheid en speelt ook met veel emotie op gitaar en toetsen. Een enkele keer zelfs liggend op de grond! Het heeft blues, rock, psychedelica.. Rust en bombast.. Enorm meeslepende muziek. Het enige jammere was dat de show gewoon te kort was! Maar dat kwam dus door die ellendige soundcheck. Maar hou deze band in de gaten!
Dat je niet ver hoeft te reizen om goede muziek te horen bewijzen de boys van Equal Idiots maar! Deze 2 goede vrienden komen uit België en houden simpelweg van rocken. No nonsense en gas geven. Dát doen ze dus ook naar behoren. Thibault Christiaensen die de gitarist en zanger is, valt sowieso al op door zijn rode haar maar houdt er ook van om enorm gekke bekken te trekken. Die energie is heerlijk om te zien en je voelt ‘m ook. Drummer Pieter Bruurs springt meermaals op van zijn kit om het publiek te bespelen en dit gaat lekker! Als ze dan ook nog een cover van ‘Ça Plane Pour Moi’ doet iedereen mee. Hun afsluiter ‘Put Your Head In The Ground’ is absoluut het pareltje en je ziet dat het publiek deze track zelfs kent en meezingt! Chapeau. Op naar Werchter want daar stonden ze op de zondag ná Nick Cave en vóór Arctic Monkeys. NICE!
Waar een feestje is… is Knarsetand! Deze zevenkoppige band met absolute frontman Martijn Holtslag valt onder meer al op door hun uitstraling en zwarte strepen in hun gezicht. Daarnaast is het energie wat ze overbrengen. Met enorm hoge snelheid denderen ze over Conincx Pop heen en dat in combinatie met flinke dubstep geluiden, blazers maar ook genoeg rock invloeden. Aan de ene kant is het lekker duister, aan de andere kant is het feesten. Mensen zie je dansen, springen en energie teruggeven aan de band. Liggend of springend op het podium, ze hebben er 100% zeker ervoor gezorgd dat ze de naam Knarsetand niet snel zullen vergeten mochten ze ‘m (nog) niet kennen!
Even terug over de grens, Evil Empire Orchestra mag het podium betreden. Je mag deze band best wel uniek noemen. Blazers, toetsen, drums, gitaar en natuurlijk zang. Daar is Kimberley Dhont verantwoordelijk voor, wellicht bekend van Hooverphonic. Je proeft vele smaken in hun sound; denk aan soul, jazz, rock maar ook psychedelica. Muzikaal was het zonder meer, echt van hoge kwaliteit allemaal! Daarbij was het meermaals best dansbaar maar het had soms ook heel erg een laidback flow in de show. Het klopte gewoonweg!
Na twee nummers was het al meteen de verrassing van het festival: Susan Santos. Deze Spaanse schone heeft veel mensen omver gerockt met haar magistrale rhythm & blues sound met flink wat rock erin. Daarbij pakte ze ook iedereen in met haar krachtige stem. Linkshandige gitariste overigens en ze heeft zichzelf dit geleerd, super knap dus! Heerlijke ritmes erin die soms deden denken aan My Baby maar ook soms zoveel rock en solo’s waar je U tegen zei. Ook het spelen voor het enthousiaste publiek deed haar zichtbaar goed en had misschien ook wel effect in het geheel. Maar nogmaals, Susan Santos, onthou die naam!
Als afsluiter staat Happy Ol’ McWeasel op het podium. Ja, het is die Ierse folkpunk muziek a la Flogging Molly en Dropkick Murphys maar dit gezelschap komt uit Slovenië! (overigens komen de andere 2 genoemde bands ook niet uit Ierland red.). Maar het is precies wat je verwacht als je het ziet staan op het affiche en uiteraard ook hoort: een groot feest!
Dan is editie 36 van Conincx Pop afgelopen. Een editie die de boeken in mag gaan als geslaagd. Op het gebied van gezelligheid, op het gebied van aandacht voor de kids, op het gebied van een biertje drinken (InBev moest ’s middags al komen!), op het gebied van opkomst én natuurlijk ook op het gebied van de muziek. Het is mooi om te zien dat toch veel mensen ook komen om bepaalde bands écht te zien of juist te ontdekken.
Dus nogmaals, het was een zeer geslaagd festival en we gaan op naar nummero 37! En dat zal zijn op zaterdag 6 juli, 2019 welteverstaan.

 

Gezien-gehoord.nl

Door: Harm Lutke

Het zit Conincx Pop eindelijk weer eens mee.

Nooit eerder hing het voortbestaan van Conincx Pop aan een zijden draadje als dit jaar. Na financiële tegenvallers bij de laatste edities (door weersomstandigheden) werden er acties op touw gezet die in ieder geval het doorgaan van de 36 editie waarborgden. Gelukkig zat het weer dit jaar mee, wel warm maar niet te en in ieder geval droog, hetgeen veel publiek op de been bracht. Daardoor kon het gebeuren dat in het begin van de avond een biertanker verwelkomd werd voor de broodnodige bij vulling. Dat bied in ieder geval weer een beetje (financiële) vastigheid voor volgend jaar. Het programma was als van ouds weer verrassend en stelde ook nu weer niet teleur.

  • Jupiler
  • Provincie Limburg
  • Fonds Podiumkunsten
  • Coca-Cola
  • Gemeente Stein